animatronics

“Creating the illusion of life!”

Animatronics, een combinatie van robotica, vormgeving en animatie. Waar de meeste robot’s een functionele toepassing hebben, draait het bij animatronics volledig om de esthetiek. 

Bij Van Riel Projects zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en programmeren van alle mechatronica welke nodig is om animatronics echt tot leven te brengen. Naast onze technische kwaliteiten hebben wij een goede kennis op het gebied van vormgeving en kunnen wij waar nodig, een beroep doen op ons netwerk van externe specialisten. Door deze unieke combinatie zijn wij in staat om het beste uit deze twee werelden op een optimale manier met elkaar te verweven waarbij uitstraling en technische betrouwbaarheid altijd centraal zullen staan.

Bij Van Riel Projects kijken wij verder dan “zomaar een poppetje wat kan bewegen”. Ieder figuur wat wij bouwen wordt voor ons een karaktertje met een ziel. Op basis van de wensen van de klant kunnen wij, indien gewenst, een uitgebreide karakteromschrijving verzorgen welke als leidraad kan dienen bij het maken van een aantal cruciale keuzes in het ontwerp en uitvoering’s proces.

Een goed ontwikkelde animatronic is buiten het visuele aspect, in staat om bepaalde emoties te triggeren in het onderbewustzijn van zijn/haar publiek. Dit maakt animatronics een ideaal instrument om uw gasten te informeren, te onderwijzen of zelfs aan te sporen tot een bepaalde handeling. Dit alles op een leuke en ongedwongen manier. Alle animatronics die wij bouwen zijn maatwerk, speciaal afgestemd op de wensen van onze klant. Hierdoor haalt u een stukje authenticiteit in huis waarmee u zich kunt onderscheiden van anderen en een beleving kunt aanbieden die uw gasten zich nog lang zullen herinneren!